a


La vall del riu Corb

La ruta comença a Savallà del Comptat, petit poble de Conca de Barberà coronat per les restes d’un castell del segle XII que recomanem visitar. Per arribar al poble cal agafar la TV-2244 a Rocafort de Queralt que ens hi porta de forma directa.

El punt d’inici es a la sortida del poble (41°32'32.57"N 1°17'45.54"E). Agafem la pista en direcció Oest que ens portarà fins a Segura. El trajecte avança entre petits boscos, extensions de garrigues i camps de conreu.

En passar per sota d'una línia elèctrica (km 1,5) es deixa un trencall a l'esquerra. Més enllà es travessa la carretera de Conesa a Vallfogona de Riucorb (la T-243) i s'entra a la petita població de Segura, on es poden contemplar les restes d'un altre castell del segle XII. Es pren el carrer que, davant de l'església, s'enfila per la seva dreta (km 3,3). Al final del carrer, es gira a l'esquerra i se surt del poble deixant, a la dreta, el cementiri.
De seguida, pocs metres més endavant, es pren un desviament de l'esquerra (Km 3,5) cap a la vall de Forès i es continua, vorejant el riu Seniol, per la pista principal senyalitzada amb les marques blanques i vermelles del sender de Gran Recorregut GR-7-1. Es passa un trencall a l'esquerra (km 5,2) que puja a una masia i se segueix per la pista.

Es desemboca a la carretera T-241 (km 8,8) i s'observa a l'altre cantó el molí de la Cadena. Cal tombar per la dreta fins a arribar a Vallfogona de Riucorb.

Del poble destaca l'església gòtica d'origen medieval de Santa Maria, que al segle XVII va regir el llegendari Rector de Vallfogona. Se segueix per la mateixa pista asfaltada i s'accedeix al balneari de Vallfogona, als afores de la població. Aquest balneari, envoltat de jardins i d'un bosc de pi blanc, aprofita les aigües minerals subterrànies de la vall.

Un cop superat el Balneari continuem per la carretera, deixem L’Albió a la nostre esquerra i agafem una pista a ma dreta (Km 13,8). Seguim per la rasa de Savallà, afluent del riu Corb, direcció Savallà del Comptat fins al punt on hem començat la ruta.

Descàrrega de tracks
 
GPX            TRK            KML


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada