a


La serra de boix

La Serra de Cardó-el Boix va ser inclosa, per la Generalitat, en el Pla d'espais d'interès natural (PEIN) l'any 1992. Constitueix un espai natural representatiu de la diversitat i singularitat de les serres pre-litorals mediterranies.

El turisme ha marginat l'espectacular bellesa dels espadats de la Serra del Boix el que ha permès la conservació dels biòtops mediterranis i el manteniment d'una fauna rica i variada, amb algunes espècies de gran valor faunístic.

Aquesta serra ha estat catalogada com el Mirador del Delta de l'Ebre ja que ens ofereix unes esplèndides vistes sobre el delta i la mar mediterrània.

Altres llocs d'interès poden ser les pintures rupestres de Cabrafreixet, el Barranc de les Nines o la Cova Mallada.

0,0 Km. Sortim d’El Perelló, carrer Via Augusta direcció dreta pel carrer Oliveres. Continuem pel camí paral·lel al barranc de les Comes.

0,2 Km. Seguim recta i deixem a l’esquerra un camí que baixa al barranc.

0,8 Km. Bifurcació. Seguim per la dreta.

3,3 Km. Atravessem el barranc de les Comes.

5,6 Km. Deixem a la dreta el camí asfaltat que duu al Mas de Cabossa. En aquest indret disfrutem de molt bones vistes sobre el delta de l’Ebre

6,6 Km. Arribem a una cruïlla, agafem a la nostre dreta direcció La Torre de la Fullola.

7,6 Km. Prenem la pista que porta al cim del Coll de la Mola, inconfusible amb les seves antenes. Després tornarem a baixar per continuar el camí que ara deixem a la dreta.

10,1 Km. Coll de la Mola. En aquest punt pren ple significat el lligam entre el topònim de la Serra de Boix i la característica de Mirador del Delta de l’Ebre. Les esplendides vistes sobre el Delta, la Serra de Boix, la Serra de Cardó i els Ports amb la silueta del Mont Caro ens ajuden a agafar aire després de la dura pujada.

15,3 Km. Som a la bassa de les Collades. Continuem per l’esquerra i deixem el parc eòlic a la nostra dreta.

18,2 Km. Agafem la pista de l’esquerra per fer una visita a les pintures rupestre de Cabrafreixet. Més endavant tornarem a aquest mateix punt per seguir la pista que ara deixem.

24,7 Km. Arribem a la carretera d’El Perello a Rasquera i la creuem amb molt de compte.

25,7 Km. Som a la Bassa d’en Ferrà, continuem per la pista de l’esquerra deixant a la dreta el camí que puja al parc eòlic.

28,5 Km. Encreuament de camins. Hem de seguir tot recte.

31,0 Km. Tornem a trobar la carretera d’El Perello a Rasquera, que prenem en direcció esquerra fins arribar novament al punt de partida al poble d’El Perello. 


Descàrrega de tracks
 
GPX            TRK            KML


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada