a


El congost de Fraguerau

A la banda de llevant de la serra del Montsant, a uns 650 m sobre el nivell del mar, trobem el bonic poble d'Ulldemolins, on destaquen l'església renaixentista de Sant Jaume, declarada bé d'interès cultural per la Generalitat, i el Santuari neoclassic del Loreto.

Aquest serà el nostre punt de partida d'aquesta ruta que ens portarà a conèixer les ermites de Santa Magdalena, Sant Antoni i Sant Bartomeu de Fraguerau. On hi arribarem després de passar per un dels paissatges més bonics d'aquestes contrades, el congost de Fraguerau.

0,3 Km Som a la plaça de l’esglesia i prenem una baixada pronunciada en direcció NO, per girar a l’esquerra just al seu final.

0,8 Km Tombem a la dreta seguint els indicadors de les ermites.

3,1 Km Arribem a una cruïlla. Agafem el camí de l’esquerra per visitar l’ermita de Santa Magdalena.

3,5 Km Pel costat de l’ermita continuem per un sender que mena fins la zona d’aparcament de la següent ermita, la de Sant Antoni (4,3 Km)

5,2 Km Cruïlla de senders. Agafem en direcció Oest cap a les Cadolles Fondes. Al fons s’albira la silueta característica d’aquest part del Montsant que ens recorda un xic a Montserrat.

6,7 Km Arribem al mirador de les Cadolles fondes. Som a la boca del congost de Fraguerau. Continuem per una passarela sobre un torrent i agafem el sender del congost.

8,7 Km Ens sentim un xic ‘Indiana Jones’ travessant el riu Montsant per un pont penjat, això sí, amb molta cura.

9,5 Km Ermita de Sant Bartomeu de Fraguerau, amb la balma on va viure un dels més coneguts eremites catalans, Guerau Miquel, al voltant del 1160. Sota la balma hi ha la font dels Cossis.

De tornada refem el camí. Un cop arribats a l’ermita de Sant Antoni podem fer cap a Ulldemolins per la pista asfaltada fins el trencall de l’ermita de Santa Magdalena on desfem el tram d’anada fins al poble.


Descàrrega de tracks
 
GPX            TRK            KML


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada