a


La Mussara

Molt a prop de Tarragona i Reus tenim les esplèndides Muntanyes de Prades que guarden tresors naturals d'extrema bellesa com ara el riu Gorg, les cingleres de Siurana, La Foradada de Montral, La Cova de les Gralles, els Avencs de la Febró, el riu Brugent, la vall del Glorieta i tot un seguit de topònims que no ens els acabaríem mai.

En aquesta ocasió hem fet una ruta amb sortida i arribada a l'abandonat i misteriós poble de La Mussara que inclou una visita a tota la zona dels Motllats. Per a disfrutar-la amb plenitud és important triar un dia en que el mestral no bufi perquè quan bufa, per aquestes terres ho sol fer de forma violenta.

Sortim de La Mussara per la carretera que va a Prades i de seguida ens enfilem a buscar els plans del Bosc de l'Augustenc on girem en sentit Est. Després, fem una petita volteta que, a través del Coll de l'Augustenc i els Clots de l'Abelló, ens durà a la pista que puja cap els Motllats. Dalt els Motllats, passem prop de les restes del que havia de ser una urbanització i ens dirigim al paratge de la Font Nova. Tot fent un tomb pel bosc de Moragues, tornem al camí que hem fet de pujada. Ara, de baixada, molt més còmode de circular-hi. Tot seguit, anem a buscar la carena de la Serra de la Mussara on girem a l'Oest fins arribar al trencall on hem passat a l'anada. En aquest trencall, girem direcció Sud i el camí menarà directament al trencall de La Mussara que trobem a la Carretera de Prades. Ja només resten un pocs metres per finalitzar la ruta en el punt on hem deixat el cotxe.

Descàrrega de tracks
 
GPX            TRK            KML


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada