a


L'Encanyissada i la Tancada

Aquest itinerari, totalment pla, transcorre per una zona del Parc Natural del Delta de l'Ebre on la presència espectacular d'aus està garantida a qualsevol època de l'any. Rodejarem les llacunes de l’Encanyissada i de la Tancada fent una incursió per la Barra del Trabucador.

L’inici de la ruta és a la Casa de Fusta (40° 39'27.4"N 0°40'31.7"E), a tocar de l'Encanyissada, on hi ha un centre d'informació del Parc, i espai per deixar els cotxes. S'hi arriba des d'Amposta per la TV-3405 cap a Sant Jaume d'Enveja. Després d'uns 4 km trencar a la dreta i seguir els indicadors de Poblenou del Delta i l'Encanyissada.

Començem la ruta prenent direcció est, s'ignora la desviació del Poblenou i seguim fins la punta de l'Encanyissada.

2,9 Km Trobem una altra carretera. S'ha de girar a la dreta primer i, just després, passar les tanques d'un canal.

3,5 Km Girem a l’esquerra pel Cami de les Bombes.

4,4 Km Deixem el camí principal i continuem recta pel carril bicicleta que ens porta al final de la Tancada.

8,3 Km Arribem al final de la Tancada, ara cal girar a la dreta cap a la platja de l’Aluet i del Trabucador. A la nostre dreta hi ha les antigues salines de Sant Antoni.

10,2 Km Som a les Petxinenques. Girem a l’esquerra per anar a buscar la Barra del Trabucador.

Segons l'estació de l'any i el nivell d'humitat i d'aigua, el tram que ve a continuació pot resultar més o menys feixuc, ja que caldrà avançar per sobre del camí de sorra fins arribar al mirador de la punta de la Banya. Es tracta d'un decorat un xic especial, amb el Mediterrani i una llarga i estreta platja al nostre flanc esquerre, i la badia dels Alfacs, ben propera per la dreta.

16,6 Km Arribem a l’inici de la punta de la Banya. A la dreta queda la continuació del camí d'accés reservat a treballadors de les salines de la Trinitat (úniques salines que mantenen l'explotació al delta).
Si es continua recte, s'arriba en pocs metres a un mirador, el punt més llunyà de lliure accés que, gràcies a l'altitud guanyada, esdevé un bon observatori de tot aquest entorn tan peculiar, amb les cubetes de concentració de sal i tota la punta de la Banya, que gaudeix del grau de protecció de Reserva Natural Parcial. Es tracta d'una gran superfície (2.500 ha) caracteritzada per ser una de les àrees de cria d'ocells més importants de la Mediterrània, amb la presència de milers d'aus aquàtiques, principalment gavines, xatracs, limícoles i flamencs.

Refem el cami per la Barra del Trabucador.

23 Km Ara agafem el camí en direcció Oest, deixant a la nostre dreta la pista per on haviem vingut. Travessem les salines de Sant Antoni i seguim recte per la carretera asfaltada.

28,2 Km Arribem al Poblenou del Delta. El travessem i continuem direcció Oest per tal de buscar l'altre extrem de l'Encanyissada.

32,2 Km Girem a la dreta seguint la sèquia Gran. I agafem el carril bici que, rodejant l’Encanyissada, ens menarà novament fins la Casa de Fusta.

Descàrrega de tracks
 
GPX            TRK            KML


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada