a


Via Verda del Llobregat

Aquesta ruta trancorre per una part de la Via Verda del Llobregat. Aquesta Via correspon al traçat de l'antic Carrilet que unia les poblacions de Manresa i Guardiola de Berguedà.

Comencem la jornada a l'ermita de Sant Vicenç d'Obiols que pertany al municipi d'Avià, però que està situada molt propera a la C-16 entre el Polígon Industrial de la Plana i la Colonia Rosal.

Ens dirigim cap el Nord en un tram de baixada per anar a buscar el Riu Llobregat, que remontarem fins al colonia Rosal després de travesar-lo pel Pont Nou d'Orniu.

A la sortida de la colonia Rosal seguim el traçat de l'antic Carrilet riu amunt envoltats d'un bosc de ribera força ombrívol en alguns punts. Després de travessar dos túnels, un pont i un altre túnel arribarem al Pont de Pedret. Aquí ens desviem i pugem a visitar (de pagament) el monestir de Sant Quirze de Pedret.

Tot seguit tornem a la Via Verda i seguim remontant el riu fins la Passarel·la dels Pescadors. Nosaltres vam creuar-la i vam seguir per un camí molt mal cuidat fins que ja no vam poder, a les envistes de la presa de la Baells. Realment no val la pena i és més raonable girar cua i refer el mateix camí fins el punt d'inici.

Descàrrega de tracks
 
GPX            TRK            KML


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada