a


Mazinger Z i Castells del Gaià

Comencem la ruta en el punt quilomètric 21,7 de la carretera C-37, que uneix les poblacions del Pont d'Armentera amb el Pla de Santa Maria.

Ens dirigim per les Planes de Cabra a buscar el camí vell de Cabra del Camp a Santes Creus. En el km 2,6 girem a la dreta pel Camí de Sant Magí i poc després en el km 3,4 trenquem a l'esquerra pel camí de Cal Botero i Fontscaldetes. Anem a buscar el Torrent de la Fonollosa que, remontant-lo ens portarà fins l'entrada de Cabra del Camp.

Just arribem a la primera casa de Cabra, Cal Garsa, agafem el camí de la dreta que, en forta pujada, ens enfilara fins dalt de la Serra Voltorera on hi ha el Parc eòlic i unes vistes magnífiques. A l'extrem Oest del Par eòlic comencem el descens cap el Coll del Sàrria on girem a la dreta pel Camí de Cabra del Camp a Vallespinosa. Ens dirigim a l'Estret del Palatí on imponents parets de pedra flanquegen el Torrent de Collmagí.

Tot seguit ens enfilem cap el Castell de Selmella. El darrer tram és un corriol on cal baixar de la BTT en alguns punts, però és un tram molt curt. Després d'una breu visita a les ruïnes del Castell seguim per la carena cap a les agulles i el Coll del mateix topònim, ens dirigim cap el Castell de Saburella, una altra impressionant fortalesa dels temps de la reconquesta.

Deixem el Castell i anem a buscar el camí de Cal Mandil on trenquem a la dreta, després de passar pel costat de Cal Mandil i Cal Batet arribem a la TV-2141, que abandonem en el punt quilomètric 2,7 tot agafant el Camí de Rupit.

La darrera pujada, les esses del Desgavell, en porten a la urbanització de Can Rui i a la del Mas del Plata. Ja que som al costat, no podem deixar passar l'oportunitat de visitar (km 27,6) la imponent escultura de fibra del Mazinger Z, escultura friki allà on n'hi hagi :)

Ens dirigim a la sortida de la urbanització on agafem la C-37 que en poc més d'un quilòmetre ens durà on hem aparcat el cotxe.


Descàrrega de tracks
 
GPX            TRK            KML


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada