a


Al peu de Montserrat

La muntanya de Montserrat presenta unes característiques tan sorprenents que ha esdevingut un dels símbols de Catalunya. El 29 de Gener de 1987 la Generalitat de Catalunya va promulgar un decret pel qual es convertia en Parc Natural.

El Parc Natural abarca territoris de 4 comarques, Anoia, Bages, Baix Llobregat i Vallès Occidental, té una superficie de 3.630 ha (inclou 1.981 ha de reserva natural) i una zona de protecció (ZP) de 4.039 ha.

Aquesta ruta és una travessa circular pels peus del vessant sud de Montserrat, entre els pobles de Collbató i El Bruc.

El punt de sortida és la plaça de l'Església de Collbató, seguim el carrer Pau Bertran i sortim als afores.

0,8 Km arribem al trencall que per la dreta porta a Montserrat pel camí de les Bateries. Seguim recte, i passem tot seguit les ruïnes del Casalot.

1,3 Km continuem per la dreta, i anem deixant els trencalls secundaris.

2,0 Km deixem la pista per on circulem i prenem un trencall de la dreta.

2,4 Km passem per davant de la masia Vinya Nova ara reconvertida en restaurant

3,7 Km passem per Can Jorba. Després cal desviar-se a l'esquerra i, de seguida, baixar més a l'esquerra, cap al sud, travessant camps d'oliveres.

4,1 Km cal desviar-se a la dreta cap al castell i la cova de l'Arcada, que es veu dalt d'un turó. Travessem el torrent del Castell.

5,4 Km Trobem l'accés al Castell que deixem a l'esquerra mentre seguim recte.

5,7 Km Passem per Can Salses, una casa aïllada i uns xalets. Es continua per la pista fins a sortir a una altra pista que, per la dreta, puja a can Massana; es pren cap a l'esquerra, en baixada, cap al Bruc del Mig.

7,1 Km Travessem el Bruc de la Parròquia. Un xic més avall ens desviem a l'accés de l’esglesia Santa Maria del Bruc on podem contemplar els seus murals romànics. Tornem enrere i seguim la ruta.

7,5 Km Travessem el torrent de l'Illa per pujar i sortir a l'antiga carretera general N-II. Girem a la dreta, cap amunt.

8,1 Km Arribem al Bruc de Baix, girem a l'esquerra per passar per sota l'autovia A-2. Tot seguit, creuem el torrent i girem al sud per passar la rotonda d'un polígon industrial, de la que se n'ha de sortir cap al sud fins que s'arriba a dos collets seguits (el segon és el collet Blau).

9,4 Km El collet Blau (450 m). A la dreta ens porta a Pierola, nosaltres seguim recte per la carena que separa Pierola de Collbató. Passem pel Turó de Sant Cristòfol (471 m).

11,1 Km Arribem a una cruïlla i continuem recte. Seguim sempre per la carena ignorant trencalls a dreta i esquerra, passem un mas per l'esquerra.

13 Km Passem pel costat del Turó de Can Dolcet, des d'on hi ha una gran panoràmica sobre Montserrat, Sant Salvador de les Espases i Sant Llorenç del Munt. Girem bruscament a l'esquerra, cap al nord, i comença un fort descens. Als 100 m passem una torre fortificada i, als 200 m, tenim un fort revolt a l'esquerra.

13,8 Km Sortim a una pista més ampla que duu a les ruïnes de Can Dolcet, girem per una pista de l'esquerra, en direcció nord. Als 300 m, en una cruïlla, cal tombar a la dreta i seguir baixant cap a la riera de Can Dalmases.

15,2 Km Creuem la riera de Can Dalmases i passem entre dues torres, deixem una pista a la dreta i pujem cap a la rotonda d'accés a l'A-2.

Cal dirigir-se a Collbató passant per sota de l'autovia A-2, on s'agafa la carretera B-112 en direcció al poble, que travessarem per l'esquerra, cap a l'oest, per després pujar a la dreta cap al nord -tot respectant les direccions de circulació- fins a la plaça de l'església d'on hem sortit. 

Descàrrega de tracks

GPX           TRK           KML


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada