a


El baix Gaià

La ruta ens porta a visitar el darrer tram del riu Gaià. Es passa per les seves poblacions riberenques, Altafulla, La Riera de Gaià, Ardenya i El Catllar. Serpentejant entre camps de cultiu d'horta, garrofers i oliveres.

Arribarem fins la pressa del Pantà de Gaià la qual ha provocat la mort del tram de riu per on hem passat al no deixar-hi circular l'aigua.

Sortida de l’ermita de Sant Antoni de Pàdua d’Altafulla (41° 8'52.78"N 1°22'20.93"E) en direcció nord destí La Riera de Gaià. Baixem pel lateral (costat de mar) de l’autopista en direcció al riu Gaià, creuem l’autopista per sota el pont direcció La Riera. Quan hi arribem, just agafar el trencall que porta al poble, trenquem a l’esquerra pel camí a Ardenya que voreja el riu Gaià.

Superat Ardenya i seguint el propi llit del riu arribem a El Catllar. Agafem direcció Sant Ramon (marge dret del riu) i passem per sota la línia de l’AVE per anar a buscar el Pantà de Gaià just al peu de la pressa.

Tornem a El Catllar baixant pel marge esquerre del riu. Refem el camí fins Ardenya i La Riera de Gaià on ens aturem a veure el Plataner (àrbre monumental) i omplir els bidons amb aigua de la font.

Sortim de La Riera i tornem cap a Altafulla passant pel ‘costat de montanya’ de l’autopista. I pugem a l’ermita de Sant Antoni, d’on hem sortit, vorejant el turó per l’est. 


Descàrrega de tracks
 
GPX            TRK            KML


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada