a


El cogulló de Cal Torre

Iniciem aquesta ruta per la Catalunya Central sortint de la zona esportiva del Congost de Manresa, just al costat de Sant Joan de Vilatorrada.
Anem direcció la Suanya, un dels llocs típics d'esbarjo dels manresans, i agafem la pista que va a Castellfollit del Boix. Pugem pel Torrent de l'infern fins el Collet dels Morts, malgrat els noms és un paisatge de gran bellesa.

A mitja pujada podem aturar-nos a la Font del Rauric un lloc ombrívol ideal per recuperar forces, sobretot a l'estiu. Abans d'arribar a Castellfollit, a l'alçada de Cal Torre deixem la pista principal i comencem l'ascens al Cogulló de Cal Torre.
 Segons algunes fonts aquest és el centre geogràfic de Catalunya, les vistes des d'aquí dalt són esplèndides, la panoràmica sobre Montserrat sembla una pintura a l'oli.

Comencem la tornada baixant en direcció a Rajadell pel camí de Valldòria en direcció a Les Casetes de Rajadell. I per l'antic camí que unia el poble amb Manresa tornem a la zona del Congost on acabarem aquesta ruta.

El camí que va fins a l'inici de la pujada al Torrent de l'infern actualment (any 2009) està asfaltat i la tornada des d'un xic abans de Les Casetes de Rajadell fins a Manresa també.

Descàrrega de tracks
 
GPX            TRK            KML


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada