a


Renau - El Catllar

Renau és un petit municipi del Tarragonès, situat a la part Nord de la comarca, al límit amb l'Alt Camp. El terme municipal, amb 8,29 km², s'estén a la dreta del riu Gaià, i és afectat per les ramificacions de la serra de Montferri.

El municipi és drenat, a més del riu Gaià, pels torrents de Renau, Peralta i la Rasota, malgrat això els regadius són gairebé nuls.

El poble és situat a 175 metres d'altitud i l'actual terme comprèn els dels antics indrets de Renau i de Peralta.

L'economia de Renau és exclusivament agrària. El principal producte és el vi, els garrofers, els avellaners, les oliveres, els ametllers i els cereals, conreats en terres de secà.

El nombre d'habitants del municipi és molt reduït, es diu que és una de les poblacions més petites de Catalunya, malgrat això les cases del poble es troben reconstruïdes i acondicionades, ja que aquests darrers anys Renau s'ha convertit en un lloc d'estiueig i segona residència de gent forana. (Font: Ajuntament de Renau)

La ruta parteix de Renau i sortim del poble pel Nord anant a buscar el trencall de l'ermita de la Mare de Déu del Lloret, després en dirigim fins a Peralta on girem direcció Sud-Oest. Aviat trobarem el poble de l'Argilaga i des d'aquí, per una pista, anirem fins El Catllar. Tornarem direcció l'embassament del Gaià i anirem a buscar el GR-172 que ens tornarà a portar fins el punt d'inici de la ruta.

Descàrrega de tracks
 
GPX            TRK            KML


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada