a


Els tolls del Siurana

Les terres de les Montanyes de Prades tenen racons d'extraordinaria bellesa. Aquesta ruta ens permet seguir el curs del riu Siurana visitant alguns dels seus tolls més coneguts.

En alguns punts caldrà baixar de la bicicleta sobretot quan remontem el riu, no obstant, és bastant fàcil de passar i l'excursió mereix la pena. El principal problema és que la ruta només és apta quan l'embassament es troba a un nivell inferior al 75%. Podeu consultar l'estat del Pantà al web de l'Agència Catalana de l'Aigua

Es pot completar el dia amb la visita a l'excepcional poble de Siurana, últim bastió musulmà en caure durant la reconquesta.

L’inici és a l’aparcament de la presa del pantà (41°15'02.0"N 0°54'44.6"E) i agafem a mà esquerra la carretera en direcció a Cornudella.

2,2 Km. Cal agafar la pista de terra a mà dreta vorejant un dels braços del pantà.

4,1 Km. La pista segueix prop del pantà. És una pista nova que encara no surt als mapes (Setembre 2007).

4,9 Km. Atravessem un torrent i el cami es desvia separant-se del pantà. Comença un tram de pujada força dura.

6,1 Km. Tornem a ser prop la vora del pantà, que ja no deixarem fins arribar al primer toll.

7,6 Km. El Toll del Forn. Seguim per la pista que ens duu al llit del riu i remontarem el seu curs durant un tram fins el Toll de la Palla.

8,1 Km. El Toll de la Banyera. La pista i el llit del riu es confonen, seguim remontant.

8,6 Km. El Toll de la Palla. És el més gran de tots. En dies calurosos acostuma a estar ple de gent banyant-se. Descendim el riu un tram i agafem la pista que s’enfila a mà dreta. Un cop dalt girem a la dreta i ja no deixem la pista.

11,45 Km. Arribem al Moli de l’Esquirola. Aquí acaba la pista i comença el sender dels Gorgs que caldria seguir a peu. Refem el camí per on hem vingut.

15,00 Km. Tornem a ser al Toll del Forn. Travessem el riu cap el marge esquerra i vorejem el pantà fins la presa. Atenció! Aquí és on el nivell del pantà ens permetrà o no de travessar el riu.

18,84 Km. Arribada al punt de partida. 

Descàrrega de tracks
 
GPX            TRK            KML


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada